Transformarea digitală – un ” must” al eficienței

by admin
Transformarea digitală – un " must" al eficienței

În peisajul curent al economiei, gradul de competitivitate al firmelor și instituțiilor se traduce și prin gradul de digitalizare la care se rezumă. Simplificarea sarcinilor, câștigarea timpului și împlicit eficiența sunt pilonii spre care tindem și care pot fi atinși prin aplicarea unei strategii închegate de digitalizare.

Capacitatea de colectare, stocare și de prelucrare a datelor prin algoritmii inteligenței artificale va crește productivitatea oricărei firme sau instituții. Importanța digitalizării pentru firme și instituții e recunoscută la orice pas, iar reprezentanții acestora luptă pentru obținerea unei finanțări care să determine aplicarea programelor de digitalizare gândite.

În acest sens, Cristian Silviu Bușoi, președintele Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie (ITRE), și-a asumat angajemntul de a lupta în Parlamentul European pentru finanțarea corectă a programelor pentru digitalizarea Uniunii.

În calitatea pe care o am, de președinte al Comisiei ITRE, angajamentul meu pe termen lung este de a atinge obiectivele ambițioase privind politicile climatice printr-o transformare digitală completă și coerentă, cu o politică industrială, cu o tranziție justă și favorabilă incluziunii și menținând securitatea aprovizionării cu energie în Uniune. 

Până cel târziu în 2050, Parlamentul și Comisia ITRE, pe care o conduc, vor susține tranziția către o bază industrială modernă, neutră din punct de vedere climatic, foarte eficientă din punctul de vedere al utilizării resurselor și competitivă, cu o politică industrială și energetică integrată și integrată. , afirmă Cristian Bușoi pe contul său de Facebook.

Totodată, acesta consideră că Uniunea Europeană are nevoie de o transformare digitală  care să aibă la bază o finanțare adecvată:

 “UE poate beneficia, de asemenea, de transformarea digitală pentru a maximiza performanța industrială prin combinarea capacităților sale tehnologice și industriale într-o manieră coordonată și pentru a dezvolta și actualiza în continuare infrastructura digitală în statele membre.

Agenda digitală a UE trebuie să își concentreze eforturile asupra sectoarelor strategice pentru a deveni lider în domenii precum industria prelucrătoare, robotică, comerț, sănătate și industriile creative. Industria europeană nu ar trebui privită doar ca un mijloc de scop“

Procesul digitalizării este unul complex și de multe ori poate fi considerat un lux dacă ne raportăm la modul de finanțare al acestora, respectiv la sumele necesare implementării proiectelor strategice.

0 comment
0

Articole similare

Leave a Comment